Aquest bloc va dirigit bàsicament a mestres d'educació Infantil, encara que també pot ser d'interès per a pares i alumnes; on tots vosaltres hi podeu trobar diversa informació on-line d'interès per a la vostra tasca. Alhora també trobareu enllaços que us portaran a activitats per infants.

dissabte, 8 de maig del 2010

Hot Potatoes, una nova eina didàctica

Voleu conèixer què és un Hot Potatoes? Doncs llegiu, llegiu...

El Hot Potatoes consisteix en un conjunt de sis eines per elbarorar continguts digitals de tot tipus. Aquesta nova eina ha estat dissenyada per l'Equip d'Investigació i Desenvolupament de la Universitat de Victòria amb l'objectiu de facilitar al docent l'elaboració d'exercicis interactius (pàgina web i d'altres modalitats), els quals poden ser presentats als alumnes en qualsevol idioma. Es tracta d'un programa que, com la resta d'eines didàctiques de les que hem parlat, pot ser de molta utilitat per aquelles persones que treballen en l'àmbit educatiu.
A més, els programes HTML i JavaScript facilitaran al docent molt la feina ja que, un cop s'hagin introduït les dades, aquests s'encarregaran de crear automàticament la pàgina web i permetran que el professorat dissenyi i personalitzi les seves pròpies pàgines web.
Aquest programa conté sis tipologies diferents d'exercicis que són les següents:
  • JCLOZE: Genera un text amb espais buits, on hem d'introducir les paraules que falten.
  • JQUIZ: Genera una sèrie de preguntes, que poden ser tipus test i d'introducció de la resposta en un quadre de text.
  • JCROSS: Genera crucigrames amb espais per introduir les respostes.
  • JMIX: Genera exercicis d'ordenar frases.
  • JMATCH: Genera exercicis d'associació
  • JBC: Genera exàmens tipus test.
A continuació, com fem sempre per tal que els professors es facin una idea de la seva utilitat, posem a la vostra disposició un seguit d'exemples del tipus d'exercicis que poden elaborar utilitzant Hot Potatoes:
Per últim, us adjuntem un video on s'explica pas a pas com fer un Hot Potatoes de tipus JMIX: