Aquest bloc va dirigit bàsicament a mestres d'educació Infantil, encara que també pot ser d'interès per a pares i alumnes; on tots vosaltres hi podeu trobar diversa informació on-line d'interès per a la vostra tasca. Alhora també trobareu enllaços que us portaran a activitats per infants.

dimarts, 4 de maig del 2010

Les TIC ja han arribat a l'aula!


Hola bon dia seguidors/es del nostre blog!

Heu sentit mai a parlar de les TIC? Segur que sí. Les Tecnologies de la Informació i de la Informació (TIC) han assolit els darrers anys un pes important a les aules de molts centres educatius. El nostre objectiu a l'hora de parlar de les TIC és que vostaltres, com a mestres o futurs professionals en aquest camp de l'educació que estareu sovint en contacte amb aquesta nova eina, sigueu conscients de la importància d'incorporar les TIC a les activitats quotidianes de l'aula amb la finalitat que l'alumne pugui conèixer, utilitzar i ser conscient de les possibilitats de les noves eines audiovisuals i informàtiques i, sobretot, qua aprengui a utilitzar-les de manera crítica, reflexiva i responsable.

L’escola ha d’integrar les TIC dins els processos d’ensenyament i d’aprenentatge per tal que aquests ajudin l'alumnat a assolir els objectius curriculars i incideixin positivament en el domini de les competències bàsiques.

Davant el món tecnificat i canviant que ens toca viure, en el qual les noves tecnologies ens inpregnen cada dia més, cal treballar, aprendre a utilitzar aquestes eines, no solament com a un mitjà per adquirir coneixements, o com a font d'informació sinó que les noves eines ajuden als nens a potenciar les seves capacitats i ha desenvolupar les habilitats de pensament. Les noves tecnologies ens presenten formes diverses de representar els coneixements i ens ofereixen la possibilitat d'accedir i processar informació de manera diferent.

Si alguna cosa tenim clara és que el món de les TIC genera un potencial d'activitat molt gran, amb una gran dosi d'entusiasme, il·lusió i atracció per a tots els nens i nenes que comencen a assaborir aquesta nova experiència.

Tal i com diu Lipman : "Un infant que ha millorat la capacitat de pensar no sols és un infant que s'ha fet gran, sinó que és un infant que ha augmentat la seva capacitat de crèixer". Així doncs, amb les TIC i d'altres eines educatives farem possible que els nostres infants arribin a ser membres solidaris, dialogants, responsables, lliures, feliços, totalment integrats dins d'una societat plural que, entre tots, intentem contruir.

Tot seguit us facilitem unes adreces on disposareu de material per tal de treballar les TIC a l'aula de manera fàcil i sencilla, esperem que us sigui útil i recordeu... "El mestre que intenta ensenyar sense inspirar en l'alumne el desig d'aprendre està tratant de forjar un ferro fred". Horace Mann:
http://www.xtec.cat/zercanigo/ticedinfantil.htm
http://www.xtec.cat/zercanigo/ticedinfantil.htm.