Aquest bloc va dirigit bàsicament a mestres d'educació Infantil, encara que també pot ser d'interès per a pares i alumnes; on tots vosaltres hi podeu trobar diversa informació on-line d'interès per a la vostra tasca. Alhora també trobareu enllaços que us portaran a activitats per infants.

dimarts, 27 d’abril del 2010

Què és una caça de tresor?

Una caça del tresor és un tipus d'activitat didàctica molt popular entre els docents que integren la Internet en les seves classes. Consisteix en una sèrie de preguntes i una llista de pàgines web on els alumnes cerquen les respostes. Al final, però, s'acostuma a incloure una "gran pregunta" per tal que els alumnes integrin els coneixements adquirits durant la recerca. Les caces de tresor són, doncs, estratègies adients per adquirir informació sobre un tema determinat i practicar habilitats i procediments relacionats amb les tenologies de la informació i la comunicació en general i amb l'accés a la informació per mitjà de la Internet, en particula. Una caça del tresor s'estructura de la següent manera:

1. Introducció:
on es facilita a l'alumne la informació inicial de l'activitat, en ella descriurem la tasca i les intruccions per a dur-la a terme.
2. Preguntes:
farem un llistat de preguntes a contestar. Segons l'edat dels nostres alumnes poden ser:
  • Preguntes directes en el cas d'alumnes més petits.
  • Preguntes que impliquin activitats més complexes per a alumnes més grans.
3. Recursos: consisteixen en una llista de pàgines web que el professorat posa a disposició de l'alumne per tal que els alumnes puguin respondre a les preguntes o realitzar les activitats.
4.
La gran pregunta: es recomanable amb alumnes més grans. consisteix en incloure una pregunta final, la resposta de la qual no la puguin trobar en cap pàgina de la llista de recursos, sinó que depengui de les respostes a les preguntes anteriors i a partir de l'après cercant les respostes.
5. Avaluació:
es tracta de fer una descripció de quina i com s'avaluarà l'après.
6. Crèdits:
consiste
ix en fer un llistat de fonts de les quals facis ús en la teva casera ja siguin imatges, text o so, proporcionant enllaços a la font original.

A continuació, us adjunte
m l'enllaç d'un exemple de cacera del tresor relacionada amb el voleibol: