Aquest bloc va dirigit bàsicament a mestres d'educació Infantil, encara que també pot ser d'interès per a pares i alumnes; on tots vosaltres hi podeu trobar diversa informació on-line d'interès per a la vostra tasca. Alhora també trobareu enllaços que us portaran a activitats per infants.

dilluns, 26 d’abril del 2010

Què són els Quaderns Virtuals?

Quaderns Virtuals és un entorn d'aprenentatge digital que el Departament d'Educació ha dut a terme amb la finalitat de crear a la xarxa materials amb activitats diverses que afavoreixin el seguiment i l'avaluació de l'alumnat.

El projecte consta d'una sèrie d'aplicacions (editor, visualitzador, generador web...) que faciliten al professorat l'elaboració d'aquests recursos didàctics multimèdia que permeten avaluar el rendiment i progrés dels seus estudiants.

Aquests Quaderns Virtuals estan formats per un conjunt de fulls que contenen preguntes i material addicional com a informació de consulta per als alumnes. A més, els professors i els alumnes disposen d'un espai, punts de diàleg, per tal d'escriure-hi els seus dubtes i comentaris.

La flexibilitat de la seva estructura facilita al professorat la creació d'una sèrie de propostes educatives per grups heterogenis, tenint en compte les necessitats i ritme d'aprenentatge dels alumnes. Els Quaderns Virtuals, a més, es poden emprar com a material de treball per qualsevol àrea i nivell educatiu.

Els tipus d'activitats que es presenten en aquests Quaderns Virtuals són les següents:
  • Selecció: són preguntes on s'ha d'escollir la resposta o respostes correctes d'entre diverses opcions.
  • Ordenació: consisteix en ordenar diferents elements que es presenten desordenats. Per establir aquest ordre cal moure cada objecte a la posició correcta.
  • Omplir espais: es tracta d'omplir els espais en blanc amb les respostes correctes.
  • Arrossegar: consisteix en desplaçar cada resposta cap a la posició correcta.
  • Zones sensibles: són preguntes on es poden marcar zones o unir punts d'una imatge.
  • Dibuix: es tracta de preguntes en les que els alumnes podran dibuixar línies i polígons sobre una imatge.