Aquest bloc va dirigit bàsicament a mestres d'educació Infantil, encara que també pot ser d'interès per a pares i alumnes; on tots vosaltres hi podeu trobar diversa informació on-line d'interès per a la vostra tasca. Alhora també trobareu enllaços que us portaran a activitats per infants.

dilluns, 3 de maig del 2010

Sabeu què són les Webquests?


Heu sentit mai a parlar d'una webquest? Voleu conèixer en què consisteix aquesta eina? Doncs llegiu, llegiu, us ben assegurem que es tracta d'una proposta didàctica prou interessant dirigida a l'alumnat.

Doncs bé, tal i com hem avançat, les webquests són activitats enfocades cap a la investigació i basades en la recerca d'informació a Internet. Es tracta, doncs, d'una pàgina la finalitat de la qual és aconseguir que els alumnes siguin capaços de dur a terme per sí mateixos la recerca d'una informació determinada per via Internet a partir d'unes dades i extraent, alhora, les seves pròpies conclusions a partir del treball en equip.

Aquesta nova eina que l'alumne té al seu abast es basa en la ja coneguda concepció constructivista que afavoreix l'assoliment del nou aprenentatge a partir dels coneixements previs dels que disposa l'alumnat.

Les webquests presenten la següent estructura:
  • Introducció: es presenta als alumnes el contingut d'aquesta activitat didàctica de manera atractiva i motivadora per tal de captar la seva atenció.
  • Tasca: se'ls proporciona una descripció del que hauran de fer al finalitzar l'activitat així com elnombre de persones que participaran en un mateix grup de treball.
  • Procés: es fa una explicació breu i precisa de les estratègies que hauran d'emprar per tal de dur a terme la tasca de manera efectiva.
  • Recursos: se'ls hi dóna una sèrie de material per a que puguin realitzar l'activitat.
  • Avaluació: se'ls indica com s'avaluarà la tasca i quins criteris seguiran durant l'avaluació.
  • Conclusió: es fa un resum de l'activitat i els alumnes reflexionen sobre els resultats obtinguts.
  • Orientacions per al professor: es proporciona al professorat informació sobre com dur l'Internet a la pràctica.
Us ha agradat aquesta breu explicació de en què consisteix la webquest i de quines parts consta? Us agradaria fer el vostre propi webquest? A continuació us adjuntem uns enllaços per si us animeu a fer-ne un. És molt divertit, proveu-ho, proveu-ho!
http://www.phpwebquest.org/catala/index.php
http://aula21.net/Wqfacil/webcat.htm


Tot seguit, posem també a la vostra disposició un seguit d'exemples per tal que pugueu agafar idees a l'hora de confeccionar el vostre propi webquest, animeu-vos!
http://nogal.mentor.mec.es/~lbag0000/
html/triangulos_rectangulos.htm

http://sites.google.com/site/organulscellulars/tasca
http://sites.google.com/site/laquimicadelcarboni/home

1 comentaris:

Olga, Mar, Mònica i Joan ha dit...

Hola nenes!! teniu un blog molt interessant i bonic. Enhorabona i continueu així. Aprofitem per convidar-vos a visitar el nostre www30itants...un besitu!!