Aquest bloc va dirigit bàsicament a mestres d'educació Infantil, encara que també pot ser d'interès per a pares i alumnes; on tots vosaltres hi podeu trobar diversa informació on-line d'interès per a la vostra tasca. Alhora també trobareu enllaços que us portaran a activitats per infants.

dissabte, 29 de maig del 2010

Amanida de colors!!!

BoN dIa!!!

Avui tot rebuscant llibres per casa he trobat un llibre de cuina per a infants que em vaig comprar fa força temps, on hi ha una gran quanitat de receptes per fer tallers de cuina amb infants que són super interessants.


Hem pensat que aquest tema de les receptes de cuina podria ser un nou tema del nostre blog i per iniciar aquest apartat, explicarem la recepta "Amanida de Colors", mmmmmm!!! quina bona pinta, jejeje!!!


Nom: Amanida de colors.

Cuina: Mediterrània.

Nivell: Fàcil.


Materials: Fusta, ganivets, escorredora, tisora, ratllador i safata.

Tècnica: Fred.

Ingredients: 1 enciam, 1/2kg de pastanaga, 1/2kg de cogombres, 2 pomes, 1/4 de kg de col lombarda i sala: vinagreta de iogurt.

Preparació:

1. Netegeu i escorreu les verdures.
2. Peleu i talleu les verdures.
- Les pastanagues ratllades o a rodanxes.
- l'enciam i l acol a tires fines.
- la poma a làmines fines o a daus.
- el cogombre a talls.
3. Amaniu amb la vinagreta.
Orientacions:

En el desenvolupament del taller de cuna és tan important la realització de la recepta com l'experimentació a través dels sentits de tots els ingredients abans, durant i després de l'elaboració del plat, per tal de prendre consciència dels nostres sentits i de gaudir plenament de l'acte d'alimentar-se.

Aquesta recepta dóna a conèixer a infants i joves una gamma àmplia d'hortalisses i fruita que permet descobrir una gran varietat de colors, olors, textures i sabors; d'aquesta manera ajudem a introduir i/o consolidar les verdures fresques en la seva dieta.

Això només és una petita pinzellada de tot allò que anirem incloent en aquest apartat destinat únicament a cuinar amb els més petits.

Us animem a fer tallers de cuina amb els més petits de la casa o amb els vostres alumnes.

Fins aviat!!! :)