Aquest bloc va dirigit bàsicament a mestres d'educació Infantil, encara que també pot ser d'interès per a pares i alumnes; on tots vosaltres hi podeu trobar diversa informació on-line d'interès per a la vostra tasca. Alhora també trobareu enllaços que us portaran a activitats per infants.

diumenge, 6 de juny del 2010

Base d'orientació

Facilita l'autoregulació dels aprenentatges. Consisteix en representar gràficament la seqüència d'accions i operacions que el subjecte ha de seguir per realitzar correctament la tasca proposada.
Pot ser preparada pel mestre o bé confeccionada pels alumnes a partir d'un mètode general. En aquest darrer cas, la utilitat d'aquest instrument és més gran, ja que facilita que l'alumne pugui transferir les accions que ha indicat a altres situacions semblants.

Exemple de base d'orientació completa elaborada pel mestre:

Una altra opció és construir-la conjuntament amb l'alumnat, així s'aconsegueix també anticipar els criteris d'avaluació. Quan la base l'elabora el professor, la pot presentar a l'alumne de manera completa o incompleta. En aquest darrer cas l'alumne haurà d'escriure les accions que falten. així es familiatzarà amb l'instrument fins que sigui capaç d'elaborar-lo tot sol.

Exemple de base d'orientació incompleta elaborada pel mestre:

Si l'elaboren els alumnes, és bo confrontar les bases que han elaborat a fi de consensuar-ne una acceptada per tota la classe.

Exemple de base d'orientació elaborada pels alumnes: