Aquest bloc va dirigit bàsicament a mestres d'educació Infantil, encara que també pot ser d'interès per a pares i alumnes; on tots vosaltres hi podeu trobar diversa informació on-line d'interès per a la vostra tasca. Alhora també trobareu enllaços que us portaran a activitats per infants.

dimecres, 28 d’abril del 2010

RaCó DeL CoNtE!


CRÈIXER AMB LA LECTURA!

Hola amics!

El llibre és l'amic que trobem quan el necessitem i que sempre està disponible. I diem això perquè val la pena de fomentar en els nostres fills el gust per la lectura. Ajudar-los a descobrir aquesta faceta tan senzilla però que pot comportar tantes satisfaccions i tant d'equilibri a qualsevol de nosaltres. La lectura o explicació de contes fa que aquella estona sigui un parèntesi de calma dins del món atrafegat i tecnificat que ens envolta.

És per això que hem considerat convenient obrir aquest espai amb la intenció d'informar-vos sobre la importància de la lectura entre els més petits, per tal que vosaltres, com a p
ares, poseu el vostre gra de sorra a l'hora d'implicar als nens en aquesta activitat i d'apropar-los al món de la lectura i de la fantasia a través de contes i narracions.

En aquest espai que avui posem al vostre abast us ani
rem informant de tot un seguit de contes i narracions diverses que puguin resultar rellevants per al desenvolupament intel·lectual i emocional dels infants. La finalitat d'aquesta proposta és, doncs, que com a pares coneixeu les repercussions que té la lectura en el bon funcionament i rendiment escolar i en la formació integral de la persona; orientar-vos sobre les fórmules per aconseguir un ambient familiar favorable a la lectura i proposar a través d'aquest nou espai i facilitar als pares tot tipus de bibliografia dirigida als més petits de la casa per tal de fomentar a nous lectors i que tinguin l'oportunitat de conèixer aquest món tan formidable i imaginatiu que ens ofereix la lectura.

Per tant, a continuació us proposem alguns dels títols més destacats i les lectures millors valorades actualment entre els nostres lectors, tot adjuntant els enllaços correspon
ents per si voleu ampliar alguna informació d'aquesta:
Aquesta informació s'anirà modificant i presentant d'altres títols més actuals i recents entre els lectors més petits que extreurem de la ja coneguda pàgina de XTEC, la qual ens ofereix diferents recursos i materials referents a literatura infantil i juvenil, tot un plegat de llibres i contes per llegir als nostres fills o despertar en ells el gust per la lectura.

Des d'aquí us animen a visitar regularment aquest espai per tal de que esteu al corrent de les diverses modificacions que s'aniran produïnt i, sobretot, a fomentar la lectura en els infants!!

Revistesssssssss Infantils!!! Nou material de consulta de gran interès :)

Bona tardaaaaaaaaa!!!

Ja tornem ha estar per aquí, jeje!!! Hem estat rebuscant a la biblioteca, internet...hem trobat revistes dirigies a mestres d'educació Infantil que tenen un contingut molt vàlid i potent, hem cregut que era interessant compartir-ho amb tots vosaltres.
Les revistes que hem trobat són:
- In-fàn-cia: Una revista publicada de manera bimestral, promoguda per l'associació de mestres Rosa Sensat que va aparèixer el juliol de 1981 amb la finalitat de constituir un fòrum de comunicació entre mestres per poder compartir experiències, materials, recursos...per a totes aquelles persones que estan relacionades amb l'atenció i educació dels infants de 0-6 anys.
La podem trobar en Català i en Castellà.

- In-fàn-cia Europa: Una revista que va dirigida a totes aquelles persones que estiguin interessades o que treballin amb infants de 0-10 anys i permet informar-se sobre polítiques, recerques i pràctiques europees. Publicada de manera simultànea en vuit llengües per una xarxa de revistes europees.

www.childrenineurope.org/spanish.php


- Guix d'Infantil: Des de l'any 1977 tenen diversos professionals que treballen per millorar l'educació, en l'actualitat publica 12 revistes i tenen un catàleg de llibres. Aquesta revista en concret va dirigit a infants de 0-6 anys.

Això, només és una petita pinzellada del que són aquestes revistes, per això us animem a xafardejar una mica cada pàgina web i també a xafardejar les revistes que us les podeu comprar o les podeu trobar en hemeroteques.
Fins aviat, petonssssssssssssssss!!!

ElS LlIbReS dIGiTaLs, CaDa VeGaDa MéS iMpOrTaNtS!!!


LA PRESTATGERIA DIGITAL!!!

És un servei que forma part del servei el línia de "l'Xtec" que té per finalitat principal posar a l'abast de la comunitat educativa depenent de l'administració catalana, materials i procediments que, basats en les Tecnologies de la Informació i Comunicació, que contribueixen a facilitat, actualitzar i millorar les estratègies pedagògiques per la qual cosa proporciona gratuïtament l'esmentat servei d'edició de llibres en línia.


Aquest servei només pot ser utilitzat per els centres educatius i serà la direcció del centre educatiu la que disposarà de la clau per a gestionar el servei, per aquest motiu serà la que ha de vetallar per el bon funcionament del servei.


És un servei molt interessant per totes les escoles, ja que permet als seus alumnes crears llibres digitals per poder-los compartir amb la resta i alhora poder fer la lectura dels altres llibres digitals que hi ha penjats. És de gran interès que cada vegada hi hagi més espais destinats al coneixement de les TIC i les TAC, ja que cada vegada van guanyant terreny en l'aprenenatge dels petits i dels no tant petits i serveis com aquests permeten els ifnants que si vagin familiaritzant; però no simplement i trobem llibres, sinó que també es publiquen informacions sobre concursos literaris entre d'altres.


Un llibre que podem trobar per exemple és: Poema d'una nit freda, del C.E.I.P Empúries de l'Escala.


Us animem a registrar-vos!!!


Molts ptons per a petits i grans ;)

dimarts, 27 d’abril del 2010

Les Pissarres Digitals o el Guix?

Wolessssssssssssssssss!!!

Ja tornem ha estar per aquì, aquesta vegada amb un tema potser de més interès i que actualment inquieta a la major part del personal docent, les famoses i anomenades "Pissarres Digitals Interactives".

Podreu accedir al vídeo fent un simple "click" al títol de l'article.

Una pàgina de gran interès del "Ministerio de Educación de Política Social y Deporte" on ens explica una mica que són les pissarres digitals, la seva utilitat... (Observatorio tecnologico).

Us animeu a visitar-ho!!!

Q vagi molt bé, fins aviat ;)

JClic!!! Un recurs multimedia per a professors/es!!!

Bona tarda a tots/es!!!

Novetats de gran interès per tots vosaltres; Jclic és una aplicació corresponent del "Xtec" (xarxa telemàtica educativa de Catalunya) en properes publicacions en parlarem.

El JClic es un espai que ens permet la creació, realització i avaluació d'activitats educatives multimedia, desenvolupades en la plataforma Java i que és compatible amb diversos tipus de programació i gratuit, qualsevol escola, col·legi, pare/mare... simplement fent un sol clic i pot accedir.

Aquesta aplicació la podem trobar en tres idiomes Català, Castellà i Anglés, una d'aquestes tres llengues és la més potent i utilitzada mundialment i aquesta aplicació ens pot permetre anar introduint activitats per afavorir que els infants s'hi familiaritzin.

En aquest link http://clic.xtec.cat/es/clic3/index.htm i trobarem tots els passos a seguir per a la instal·lació corresponent, els tipus d'activitats... entre d'altres aspectes.

Nosaltres, hem estat xafardejant una mica per aquesta pàgineta i hem pogut comprovar que és de gran interès i molt educativa i permet als professors/es introduir activitats en format multimedia als infants, ja que estem en una societat de la informació i cada vegada serà més necessària aquesta aproximació a les TIC i les TAC.

Us animem a visitar-la!!! :)

Molts ptons de les vostres bloggeres

Què és una caça de tresor?

Una caça del tresor és un tipus d'activitat didàctica molt popular entre els docents que integren la Internet en les seves classes. Consisteix en una sèrie de preguntes i una llista de pàgines web on els alumnes cerquen les respostes. Al final, però, s'acostuma a incloure una "gran pregunta" per tal que els alumnes integrin els coneixements adquirits durant la recerca. Les caces de tresor són, doncs, estratègies adients per adquirir informació sobre un tema determinat i practicar habilitats i procediments relacionats amb les tenologies de la informació i la comunicació en general i amb l'accés a la informació per mitjà de la Internet, en particula. Una caça del tresor s'estructura de la següent manera:

1. Introducció:
on es facilita a l'alumne la informació inicial de l'activitat, en ella descriurem la tasca i les intruccions per a dur-la a terme.
2. Preguntes:
farem un llistat de preguntes a contestar. Segons l'edat dels nostres alumnes poden ser:
  • Preguntes directes en el cas d'alumnes més petits.
  • Preguntes que impliquin activitats més complexes per a alumnes més grans.
3. Recursos: consisteixen en una llista de pàgines web que el professorat posa a disposició de l'alumne per tal que els alumnes puguin respondre a les preguntes o realitzar les activitats.
4.
La gran pregunta: es recomanable amb alumnes més grans. consisteix en incloure una pregunta final, la resposta de la qual no la puguin trobar en cap pàgina de la llista de recursos, sinó que depengui de les respostes a les preguntes anteriors i a partir de l'après cercant les respostes.
5. Avaluació:
es tracta de fer una descripció de quina i com s'avaluarà l'après.
6. Crèdits:
consiste
ix en fer un llistat de fonts de les quals facis ús en la teva casera ja siguin imatges, text o so, proporcionant enllaços a la font original.

A continuació, us adjunte
m l'enllaç d'un exemple de cacera del tresor relacionada amb el voleibol:

dilluns, 26 d’abril del 2010

NoVeTaTs!!! Una pàgina web de gran interès!!!


Holaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Fa poc de la creació del nostre blog, però com us vam dir estem molt interessades en fer aportacions per a tots aquells/es que estiguin interessats en visitar-nos.

Avui, tot pensant m'ha vingut al cap una pàgina web de gran interès "JouScout", en aquesta pàgina que està majoritàriament dirigida a escoles i podem trobar una gran quantitat de jocs, manualitats, un cançoner, informació sobre educació en valors... aquests recursos jo els he utilitzat algunes vegades en gincames, casals d'estiu... i us puc ben dir que hi ha recursos de gran interès.

Potser, moltes vegades hem de fer una festa a l'escola, unes colònies... i no sabem quines activitats escollir; doncs, en aquesta pàgina hi trobareu una gran quantitat de recursos que us poden interessar.

Això només és una petita mostra d'algun dels recursos que podem trobar ja que, actualment, en la societat de la informació en la que ens trobem Internet entre d'altres elements és un pou ple de recursos molt interessants.

Fins aviat!!!

Molts petons dolçets!!! ;)

Què són els Quaderns Virtuals?

Quaderns Virtuals és un entorn d'aprenentatge digital que el Departament d'Educació ha dut a terme amb la finalitat de crear a la xarxa materials amb activitats diverses que afavoreixin el seguiment i l'avaluació de l'alumnat.

El projecte consta d'una sèrie d'aplicacions (editor, visualitzador, generador web...) que faciliten al professorat l'elaboració d'aquests recursos didàctics multimèdia que permeten avaluar el rendiment i progrés dels seus estudiants.

Aquests Quaderns Virtuals estan formats per un conjunt de fulls que contenen preguntes i material addicional com a informació de consulta per als alumnes. A més, els professors i els alumnes disposen d'un espai, punts de diàleg, per tal d'escriure-hi els seus dubtes i comentaris.

La flexibilitat de la seva estructura facilita al professorat la creació d'una sèrie de propostes educatives per grups heterogenis, tenint en compte les necessitats i ritme d'aprenentatge dels alumnes. Els Quaderns Virtuals, a més, es poden emprar com a material de treball per qualsevol àrea i nivell educatiu.

Els tipus d'activitats que es presenten en aquests Quaderns Virtuals són les següents:
  • Selecció: són preguntes on s'ha d'escollir la resposta o respostes correctes d'entre diverses opcions.
  • Ordenació: consisteix en ordenar diferents elements que es presenten desordenats. Per establir aquest ordre cal moure cada objecte a la posició correcta.
  • Omplir espais: es tracta d'omplir els espais en blanc amb les respostes correctes.
  • Arrossegar: consisteix en desplaçar cada resposta cap a la posició correcta.
  • Zones sensibles: són preguntes on es poden marcar zones o unir punts d'una imatge.
  • Dibuix: es tracta de preguntes en les que els alumnes podran dibuixar línies i polígons sobre una imatge.

dimecres, 21 d’abril del 2010

AmB pEtItS pAsSoS aNeM cReAnT eL nOsTrE bLoG!!!

Benvinguts al nostre Blog!!!

Som unes estudiants d'educació Infantil i ens ha estat encomanada la tasca d'elaborar un blog personalitzat amb diversos recursos per a professors/es d'educació Infantil.

La creació d'aquest blog en un primer moment ens va semblar una mica feixuga i avorrida de fer, ja que estem en el nostre primer curs de grau i tenim molta feina; però a mesura que hem anat indagant en aquesta "pagineta" se'ns han anat despertant grans i brillant idees per poder compartit amb tots vosaltres.

Som unes futures mestres amb empenta, ganes de fer coses, de treballar amb infants i sobretot amb vocació una de les premisses més importants per treballar amb petites personetes que en un futur seràn aquelles que es faran càrrec de la societat de la quals tots nosaltres en formem part i hem de cuidar.



"El vertader orfe és aquell que no ha rebut educació"

Proverbi Turc